ANKARA / SİNCAN - Sincan Borsa İstanbul İlkokulu

E DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENCİ BELGESİ NASIL ALABİLİRİM?

Değerli velilerimiz öğrenci belgesini okula gelmeden de alabilmemize imkan sunan e devlet sistemi üzerinden nasıl belge alabileceğimizin aşamalarını sizlerle paylaşacağız.

E-Devlet Üzerinden Barkodlu Öğrenci Belgesi Alabilmek İçin ;

1)  Öğrenci velisi kendisine ait olan  e-devlet kullanıcı adı ve şifresini kullanarak e devlet sistemine giriş yapmalıdır.

2) Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılmalıdır.

3) Açılan linklerden Milli Eğitim Bakanlığı/Öğrencilik Belgesi Sorgulama kısmı  bilgisayar faresi kullanılarak tıklanmalıdır.

4)  "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanmalıdır.

5) Öğrenci belgesi almak istediğimiz öğrencimizin isminin yanında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanmalıdır.

6) Sistem üzerinden otomatik olarak oluşturulmuş olan  barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınmalıdır.

Murat ÖZ

Yayın: 25.12.2023 - Güncelleme: 25.12.2023 16:30 - Görüntülenme: 472